Dani draganića

Karlovački HDZ odgovorio na održani prosvjed

Prosvjed zbog projekta puštanja u funkciju male hidroelektrane na slapu rijeke Korane okupio je proteklog vikenda brojne zabrinute građane, građanske inicijative i političke stranke koji su oštro ustali protiv realizacije projekta. Na održan prosvjed imuni nisu ostali ni članovi gradskog HDZ-a, koji su osjetili potrebu javno izreći svoj stav.

Izgradnja takve hidroelekrane bi, prema riječima prosvjednika, značila gubitak vizure omiljenog cjelogodišnjeg okupljališta Karlovčana, pogleda prema jablanovima preko puta više ne bi bilo, a uz to postoji niz problema i iskustava s prošlim sličnim projektima, koja ne idu u prilog zagovarateljima gradnje hidroelektrane. Predsjednica karlovačkog HDZ-a Marija Jelkovac s druge pak strane ističe kako je projekt napravljen u skladu sa zakonom te da su predvodnici prosvjeda, Davor Petračić i Dario Janković imali priliku sudjelovati u javnoj raspravi onda kad je za to bilo vrijeme. Ono što prosvjednici također smatraju problematičnim je činjenica da je korist od izgradnje hidroelektrane za sami grad krajnje upitna te da bi jedini značajni profit u cijeloj priči imao privatni investitor. Jelkovac smatra da se Davor Petračić prvi ne bi trebao upuštati u procjene i nagađanja, jer je, prema njezinim riječima, imao i svoj veliki propust koji je mogao svojevremeno ozbiljno oštetiti grad.

Ipak, ostaje činjenica da se velik broj građana protivi izgradnji hidroelektrane i ovo ne vide kao nešto što će im biti od koristi.