Dugoreški mališani uživali u sočnim mandarinama

Više od tone velikih i sočnih mandarina danas je podijeljeno djeci u dugoreškim vrtićima i školama, a svoju dozu vitamina dobili su i svi bolesni građani. Sve s ciljem promoviranja zdravog stila života i domaćih proizvoda.

Užurbani način života utječe i na sve lošije prehrambene navike, kako odraslih, tako i djece. Zato su ovakve akcije od velike važnosti, ističe gradonačelnik Tomislav Boljar te dodaje kako se u svim odgojno obrazovnim ustanovima u Dugoj Resi puno  pažnje pridaje zdravoj ishrani. Već u ovim trenucima, grad je u dogovorima s domaćim proizvođačima jabuka, kako bi se slična akcija ubrzo ponovila, na radost svih mališana i ljubitelja ovog voća.

Podsjetimo, općine i gradovi s područja LAG-a Vallis Colapis, na poziv Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije, uključili su se u akciju prodaje mandarina s ciljem da se omogući građanstvu konzumacija prvoklasnog voća i istovremeno potpomogne domaća poljoprivredna proizvodnja. Prva takva prodaja održana je upravo u Dugoj Resi.