Dani draganića

Nakon trećine – odrađena trećina

Nakon prve trećine mandata župana Damira Jelića, od zacrtanih 407 projekata, 132 je odrađeno. Prema županovim riječima, ovakva metodologija rada, s jasno zacrtanom misijom, vizijom i ciljevima, transparentna je i lako mjerljiva. Ujedno pruža temelj za barem dva buduća mandata, tko god ih obnašao.

Novinarima je predstavljeno 60-tak projekata, koji su odrađeni ili su u tijeku, ukupne vrijednosti oko 514 milijuna kuna. Obuhvaćeni su najbitniji projekti po gradovima i općinama. Župan Jelić ovom je prilikom istaknuo da je cjelokupni program dogovoren na terenu s jedinicama lokalne samouprave, ali i s misijom i vizijom koju ovo županijsko vodstvo ima za Karlovačku županiju. Program “407 za 047” može biti čvrsti temelj i narednim mandatarima tko god oni bili.

Dosadašnja dinamika provedbe projekata matematički gotovo idealno prati vremenski tijek pa je na trećini mandata odrađena gotovo trećina projekata. Od 407 projekata, realizirano je 132. Ipak, nije realno očekivati nastavak ovakvog progresa jer neki veliki projekti ipak ne mogu biti realizirani u ovom mandatu, možda tek u sljedeća dva. Ipak, dvije trećine od zacrtanog programa mogle bi se realizirati do kraja mandata župana Damira Jelića.