Novo ruho za nove pobjede

Svečano je otvoren novi dio Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Banija. Rekonstrukcijom, dogradnjom i opremanjem omogućen je jednosmjenski rad i općenito je podignuta kvaliteta rada i života.

Stari je prostor rekonstruiran, dograđen je novi, ugrađen je lift, izgrađene i opremljene kuhinja i blagovaonice, prostor je opremljen namještajem i informatičkom opremom. Sve to dovoljan je razlog da se svečano obilježi kraj radova, za što su domaćini pripremili prigodan program koji je dotaknuo srca gostiju.

Ukupna vrijednost ulaganja je 4 milijuna i 400 tisuća kuna. To su sredstva Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, a Grad Karlovac od toga je uložio 700 tisuća kuna.

Radi se o ustanovi koja pruža odgoj i obrazovanje za oko 120 djece s teškoćama u razvoju od predškolske do srednjoškolske dobi. U posljednjih nekoliko godina odrađeni su brojni veći zahvati: sanacija krovišta, uređeno je parkiralište, postavljena je ograda, uređena knjižnica, nabavljena informatička oprema, vozilo.