KABA

Proračun Grada Karlovca u 2019. raste za oko 30 milijuna kuna

Grad Karlovac za 2019. godinu predviđa proračun od oko 340 milijuna kuna, što je oko 30 milijuna kuna više od ovogodišnjeg. Razlog je uglavnom provedba velikih komunalnih i društvenih infrastrukturnih projekata financiranih sredstvima iz EU fondova i kreditnih aranžamana Grada Karlovca. Jedan od njih je aglomeracija Karlovac 2, ukupne vrijednosti 420 milijuna kuna, od čega su 90 milijuna gradski novci.

Projekt aglomeracije, Karlovac 2 izmjena komunalne infrastrukture kanalizacije, odnosno vodoopskrbe, sufinanciran je europskim sredstvima, nositelj je Vodovod i kanalizacija, a Grad Karlovac sudjeluje s financiranjem takozvanih neprihvatljivih troškova.

Radi se, između ostalog, i o zatvaranju financijske konstrukcije vrtića Grabrik u 2019. godini te implementaciji novog sustava gospodarenja otpadom. Od ostalih važnih infrastrukturnih projekata gradonačelnik Damir Mandić izdvojio je i Poslovnu zonu Gornje Mekušje.

Zajedno s Ministarstvom branitelja zatvorili su i financijsku konstrukciju Muzeja Domovinskog rata na Turnju, koji će sljedeće godine biti otvoren, najavljuje Mandić. Pri kraju je i realizacija atletske staze na stadionu Branko Čavlović Čavlek.

Grad je u proračunu osigurao i 700 tisuća kuna za Dane piva koje sljedeće godine preuzima. Dostojno obilježavanje 440 godina Grada Karlovca sljedeće je godine također predviđeno značajnim iznosom. Tu su ukomponirani i besplatni udžbenici za sve učenike osnovnoškolce kao i socijalni program ostaje na istoj razini kao i ove.