KABA

Dvojica Aremenaca u Ozlju žele aktivirati mlade

U Gradskoj knjižnici Ozalj, u petak, 2. studenog, započeo je Erasmus + projekt “Act, learn, Improve, Volunteer, Empower – ALIVE”. Projekt se razvio u partnerstvu s YIC Gyumri – Youth Initiative Centre NGO iz Armenije. U sklopu projekta u Ozalj su došla dva armenska volontera koji će  poticati uključivanje mladih Ozaljčana u njihovu lokalnu zajednicu.

Armenci su najstariji narod na planeti, granice te zemlje izgledaju kao tužna žena i armenijska dijaspora je tri puta veća od populacije koja živi u samoj zemlji, samo su neke od činjenica koje su imali prilike čuti polaznici radionice u sklopu Erasmus + projekta. Ovakve i slične radionice vodit će volonteri sve do 10. lipnja 2019. godine kada završava projekt.

-Odlučili smo doći u Hrvatsku kako bi volontirali. Zašto u Hrvatsku? Prije nisam znao gotovo ništa o Hrvatskoj te je ovo bila dobra prilika za mene da vidim malo Europe, da radim s Europljanima te da se dobro provedemo, istaknuo je Raffi, volonter na projektu.

Čak osam mjeseci volonteri će biti u Ozlju. Zajedno s LAG Vallis Colapis organizirat će brojne radionice i druženja. Iako nisu znali mnogo o Hrvatskoj ipak su se odlučili doći u novo okruženje. U Ozlju su smješteni već mjesec dana, a najviše im se svidjelo prirodno i povijesno bogatstvo Karlovačke županije.

-Sviđa nam se priroda ovdje, ali istina je da mladi nisu uključeni u društvo. Zato smo ovdje – da osposobimo društvo i mlade, kako bi postali aktivniji u društvenim procesima, zaključio je Ashot, armenijski volonter.

Vrijednost projekta je gotovo 15 tisuća eura, a financira ga Europska komisija kroz program Erasmus +, preko Agencije za mobilnost i programe EU.

 

omicron