Dani draganića

Dan otvorenih vrata u MIOŠ-u

U sklopu Europskog tjedna strukovnog obrazovanja – VET WEEK, koji se od 05. – 09. studenog obilježava u cijeloj Europi, MIOŠ je organizirao Dan otvorenih vrata. Tako su učenici viših razreda karlovačkih Osnovnih škola imali priliku upoznati se programima koje ova škola nudi i to kroz prezentacije mladih majstora zanata.

Kako nastaju peciva i sendviči, frizure, što je s uređenjem noktiju i masažom, kako se obrađuju fotografije… sve to, ali i puno više moglo se iz prve ruke vidjeti danas u Karlovačkoj Mješovito industrijsko obrtničkoj školi. Obilježavanje tjedna strukovnog zanimanja veoma nam je značajno, ističe ravnateljica MIOŠ-a Snježana Erdeljac. Na taj način, dodaje, možemo pokazati zajednici da postojimo, da marljivo radimo i da stvaramo tzv. “vještine za sutra” i to kroz 16 kreativnih i vrijednih zanimanja. Ove godine u goste nisu pozvali samo učenike sedmih i osmih razreda, već i one nešto mlađe, kako bi djeca što ranije počela razmišljati o izboru budućeg zanimanja te možda otkrila neke svoje skrivene talente.

U proteklih nekoliko godina, mladi pokazuju sve veći interes za strukovna zanimanja, a iznimno su tražena i na tržištu rada. Građevinari, soboslikari, pekari, mesari… gotovo svi oni praktički imaju osigurano radno mjesto čim izađu iz srednje škole