Dani draganića

Za radnički Karlovac: Pozivamo studente da javno progovore o problemima sa studentskim poslovima

Inicijativa Za radnički Karlovac organizirala je tribinu na temu studentskog rada. Studenti su slabo zaštićeni i rade za premale satnice, bez plaćenih troškova prijevoza i obroka na poslu. Većina poslodavaca zahtjeva puno radno vrijeme zbog čega su studenti slabijeg imovinsko-socijalnog statusa u nezgodnom položaju jer moraju raditi, a fakultetske obaveze trpe.

Moderator tribine bio je Dimitrije Birač iz inicijative Za radnički Karlovac, a gosti su bile studentice Lara Manojlović i Ana Vragolović.

Lara Manojlović apsolventica je prehrambene tehnologije na Veleučilištu u Karlovcu. Kao prvi problem s kojim se studenti suočavaju u radu navodi preniske satnice.

Studentica latinskog i indologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Ana Vragolović je kroz studentski posao u jednom poznatom trgovačkom lancu svjedočila lošim uvjetima u kojima rade radnici, a onda i studenti.

Važno je da studenti i radnici znaju da su zajedno u ovoj borbi, a ne da su konkurencija jedni drugima, smatraju u inicijativi Za radnički Karlovac.

U inicijativi Za radnički Karlovac smatraju da treba početi javno razgovarati o ovim temama kako bi se počele događati pozitivne promjene, te pozivaju ostale studente da se odazovu na sljedeće tribine koje planiraju održavati na ovu temu.