Spomen na 17 poginulih u Draganićkim Mrzljakima

U Draganićkim Mrzljakima je održana komemorativna svečanost u spomen na 17 poginulih hrvatskih branitelja pripadnika 129. brigade ZNG/HV, koji su 8. studenog 1991. godine poginuli u raketiranju neprijateljskog zrakoplova JNA. Za poginule je služena sveta misa te su položeni vijenci i upaljene svijeće.

I nakon 27 godina ovaj je dan za članove obitelji poginulih, njihove suborce, prijatelje i susjede jednako težak. Emocije su isprepletene, a najsnažnije su tuga i ponos.

Svetu misu za poginule predvodio je monsinjor Ferdinand Vražić koji je svojom propovijedi istaknuo vrijednost žrtve položenih života za domovinu.

Tijekom raketiranja neprijateljskog zrakoplova JNA na jednom je mjestu u jednom trenutku stradao najveći broj branitelja. Ovih je 17 branitelja došlo sa šireg karlovačkog područja, a radilo se o mladim ljudima od 20 do 30 godina.

27. obljetnici nazočili su članovi obitelji poginulih, njihovi suborci, prijatelji, predstavnici braniteljskih udruga, Grada Karlovca, Karlovačke županije kao i drugih gradova i općina koji su položili vijence, upalili svijeće i odali počast poginulima kakvu zaslužuju..