Dani draganića

Proslavljen Dan grada Jastrebarskog

U Jastrebarskom je proslavljen Dan grada. Tom prigodom, treću godinu za redom jaskanski prvašići sadili su stabla u gradu. To je takozvani projekt ‘Aleja prvašića’.

Mali jaskanci posadili su drvored crnog javora u ulici Kralja Tomislava. U sadnji stabala sudjelovalo je više od stotinjak djece prvih razreda OŠ Ljubo Babić i područnih škola. Osim što će uljepšavati grad, za nekoliko godina drvored će ovim prvašićima biti podsjetnik na njihove školske dane.

U Jastrebarskom je također održana svečana sjednica na kojoj je istaknuto kako je Jastrebarsko grad u kojem posebnu brigu vode o okolišu i energetskoj učinkovitosti javnih zgrada, a kroz razne poticaje građanima brinu o najmlađim jaskancima.

Nagrade grada Jastrebarskog za poseban doprinos u gradu dobili su Dobrovoljno vatrogasno društvo Čabdin i Gradsko kazalište. Također, predstavljeno je i tridesetak učenika i studenata koji primaju stipendiju grada Jastrebarskog.

Prije dvije godine Grad Jastrebarsko pobratimio se s Gradom Supetrom. Gradonačelnica Supetra Ivana Marković istaknula je kako Jastrebarsko može biti pozitivan primjer drugim gradovima posebno zbog svojih projekata koje provodi na području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Za savjetodavnu pomoć koju je Grad Jastrebarsko pružio gradu Supetru, gradonačelnica ovog otočkog grada dodijelila je i prigodan poklon Gradu Jastrebarskom. U spomen na prijateljstvo ova dva grada, na ploči od bračkog kamena uklesani su grbovi gradova i datum njihova bratimljenja.