27. obljetnica pada grada Slunja

Prije točno 27 godina, počeo je najžešći napad na Slunj. Do 16.studenog te već davne 1991. grad je branilo 700-tinjak branitelja, a njih 352 dalo je svoj život za obranu domovine. Njima u spomen i ove su godine zapaljeni lampioni, održana je kolona sjećanja i Sveta misa.

Slunj je svečano i dostojanstveno obilježio 27.godišnjicu napada na Slunj. Znak opće opasnosti koji se oglasio točno u deset sati prizvao je sjećanja i mnogima bolne uspomene na taj tužni dan. Dana kad su unatoč herojskom otporu, hrvatski branitelji bili prisiljeni povući se prema Bosni,gdje su kasnije proveli četiri godine u progonstvu, prisjetio se i Vladimir Katić, zapovjednik obrane Slunja 91. U te ratne dane, više od 20 tisuća ljudi protjerano je iz svojih domova. Oni su se prvi, nakon Oluje vratili u svoj rodni grad i krenuli sve ispočetka. Neki su i oprostili, ali zaboraviti se ne može i ne smije, poručio je gradonačelnik Slunja Jure Katić.

Mladi Slunjani zato su po cijelom gradu palili danas lampione, u gradskom parku, pred spomenikom braniteljima položeni su vijenci, odslužena je svečana misa, a mogla se razgledati i izložba fotografija Stradanja Slunja.