Deseta noć kazališta

192

Manifestacija Noć kazališta, pokrenuta u Narodnom sveučilištu Dubrava, doživjet će ove godine svoje jubilarno, deseto ostvarenje. Kazalište “Zorin dom” sudjeluje u Noći kazališta od početka i svake godine bilježi rekordnu posjećenost. Tome se nadaju i ove godine jer su pripremili atraktivan program.

U Zorin domu ove godine program traje dva dana pa su tu “Noć kazališta”, “Jutro nakon Noći kazališta” i “Večer nakon Noći kazališta”, a posjetitelji će moći pogledati ove predstave: u subotu u 11 sati predstavu Dramskog studija “Jaje”, u 17 sati lutkarsku predstavu “Veliko pužovanje”, a u 20 sati lutkarsku predstavu “Vanzemaljci”. U nedjelju u 11 sati na rasporedu je ponovno predstava Dramskog studija “Jaje”, a u 19 sati koncert simfonijskog orkestra tršćanskog konzervatorija “Giuseppe Tartini”.

Ova manifestacija je oblik sustavne popularizacije kazališne umjetnosti na svim izvedbenim razinama i za sve dobne skupine koja podiže javnu vidljivost i učinkovito utječe na razvoj publike. U Zorin domu nemaju problema s privlačenjem publike, ona je zrela, redovna i brojna. Na ovaj joj se način žele zahvaliti za odaziv.

Pokroviteljica ovogodišnje Noći kazališta je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a podupiru ju Ministarstvo kulture, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Grada Zagreba i Gradski ured za kulturu.