KABA

Prva radionica u Kamanju u sklopu projekta Misterion – iskusi tajne voda

 

Prekogranični destinacijski menadžment – tema je radionice održane u Kamanju u petak, 23. studenog u sklopu projekta Misterion – Iskustvo tajne voda koji namjerava udružiti sve zainteresirane ponuđače turističko-ugostiteljskih usluga s područja Bele Krajine iz Slovenije, Pokuplja i Žumberka s hrvatske strane.

Kako Općina Rakovica i Grad Slunj broje sve više turista i noćenja tako područje Kamanja i ostalih mjesta uz granicu sa Slovenijom je u potpunosti nerazvijeno po pitanju turizma. Kako bi to promijenili LAG Vallis Colapis zajedno s partnerima iz Slovenije i Hrvatske provode projekt koji bi treba donijeti promjene po tom pitanju.

Proračun projekta je milijun i 500 tisuća eura a provodi se tri godine. Do sada se radilo na infrastrukturi, pa su tako provedena arheološka istraživanja na Neolitskom lokalitetu Vrlovka, a planira se i otvorenje arheološkog parka. Osim u Kamanje provode se projekti i u općini Semič i Metlika u Sloveniji.

Osim infrastrukturnih projekata provode se i oni društveni. Na red je došla prva u nizu radionice o Prekograničnom destinacijskom menadžmentu. Na njoj su sudjelovali brojni predstavnici raznih udruga i ustanova s ozaljskog područja. Cilj je radionica je okupiti sve one zainteresirane za razvoj turizma te stvoriti zajednički pogranični turistički proizvod.