Na dvadeset i prvoj kreativnoj suboti glavna tema bila je Daske koje život znače. Aktivnosti su bile organizirane u šest radionica- Pričam ti priču, Nad vinogradom sunce i oblaci, Stani, pljesni, skoči, čučni, Stilske vježbe, Alisa u zemlji kulisa te Daska koja fali u glavi. Uz strručno vodstvo učitelja i vanjskih suradnika, učenici su mogli isprobati kako je to stvoriti multimedijalnu bajku, osmisliti predstavu, glumiti, oslikati scenu i glumačke rekvizite te plesati.

Kreativna subota u Osnovnoj školi Grabrik provodi se već jedanaestu godinu zaredom. Realizira se kao projekt Daroviti za sve, u vidu umjetničke ili znanstvenno-umjetničke subote. Svake godine organizirana je po jedna subota u prvom i jedna u drugom polugodištu. Do Sad su obrađene razne teme, poput: Vrijeme je za prijateljstvo, Svi jednaki-svi različiti, Djeca svijeta to smo mi, Boje su u nama i mnoge druge. Interes i zadovoljstvo učenika ovakvim oblikom rada, te entuzijazam i kreativnost voditelja radionica glavni su razlozi dugovječnosti ovog programa, a samim poticanjem kreativnosti mladi stječu i nova, drugačija znanja, što je isto jako važno.

Osim učenika OŠ Grabrik, na kreativnim subotama mogu sudjelovati učenici i učitelji iz svih karlovačkih škola, potrebno je samo pokazati inicijativu i dobru volju.