KABA

Giving Tuesday održan u Karlovcu

U sklopu Međunarodnog dana darivanja – Giving Tuesday kod Glazbenog paviljona održan je niz aktivnosti. Organizator je udruga KA-MATRIX s partnerima: udrugama Milosrđe, Avadhuta, Turbina promjena, Platforma F12, Plesni klub st.ART, Joe2Shine i Najbolji prijatelj. Pripremili su ručak, čaj i program za građane koji su svojim donacijama mogli poduprijeti rad udruge Najbolji prijatelj koja skrbi o napuštenim psima.

Ovo je globalni pokret koji je pokrenula njujorška organizacija, a KA-MATRIX se s partnerima uključio prije tri godine.

Udruga Turbina promjena u događaj se uključila pružanjem potrebne pomoći uu Domu za starije i nemoćne u Draganiću. Jedan od partnera je Udruga Avadhuta koja se bavi promicanjem zdravih stilova života i multikulturalnosti što nastoji prenijeti široj javnosti.Ovom su prilikom dijelili veganske obroke koje su prirpemili od namirnica uzgojenih u njihovom vrtu.

Giving Tuesday je globalni pokret koji se obilježava kao odgovor na komercijalizaciju i konzumerističku groznicu koja prati blagdane i pokazuje kako je prava radost u pomaganju i davanju drugima, a za to ne treba puno novca već ljubav i dobra volja.