Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora proslavilo je 160. rođendan kako i priliči – pjesmom. Dvo i po satnim koncertom prošetali su kroz četiri koncerta koja su tijekom ove godine održali. Na repertoaru su se tako našli klasika, gospel, filmska glazba, napjevi domaćih autora. Bila je to dirljiva proslava gdje suza, ali radosnica, nije manjkalo.

160. rođendan slavio se cijelu godinu nizom koncerata čija je kruna ovaj posljednji kojim se ujedno proslavlja i 126. rođendan Zorin doma. Sve se to održava u čast svih onih koji su svojim radom postavili temelje ne samo karlovačke, nego hrvatske i europske kulture. 160 godina Zore ustvari je presjek povijesti našeg grada. Današnji Zoraši nastavljaju koračati putevima prethodnih generacija koje su oplemenjivale i promicale hrvatsku kulturu diljem Europe.

Ovom su prilikom onima koji su svoje mnoge godine poklonili Zori dodijeljene diplome Hrvatskog sabora kulture. Zlatne su za 30 godina u Zori dobile Melita Puškar i Božena Pavić. Srebrne su dobili Srećko Klarić, za 25 godina i Jasenka Jeličić, za 28 godina. Brončane su za deset godina djelovanja u Zori dobili Ognjen Gravora, Amrita Bocek, Marija Tomas, Vedrana Križanić te maestra Radmila Bocek. U ime Hrvatskog sabora kulture dodijelila ih je Srđana Vrsalović.

Priznanje za njihov doprinos današnjoj Zori, maestri Radmili Bocek i predsjedniku Srećku Klariću dodijelili su predstavnici Hrvatske udruge zborovođa, na čelu s predsjednikom Brankom Starcom.

Zoraši su se prigodno zahvalili svima koji su ih na bilo koji način podržali u radu, a kao najdirljiviji poklon i priznanje na kraju je bila dirigentska palica Davida Meisela, koju je Tena Bunčić, njegova praunuka, predala maestri Bocek, potvrdivši joj tako da je njegova dostojna nasljednica.

Koncert je obuhvatio mnoge glazbene žanrove, od klasike, preko filmske glazbe i gospela do folklornih napjeva u kojima im je podršku pružio Karlovački tamburaški orkestar. Zorin dom je bio pun gostiju i uzvanika iz cijele Hrvatske, kao i iz Meiselove rodne Češke, kojima su Zoraši pružili predivan doživljaj svojom vrhunskom izvedbom punom ljubavi. Iako je zbog velikog interesa Zorin dom bio premalen za sve koji su željeli doći, koncert su željeli održati baš u svom domu, Zorin domu.  Međutim, svi oni koji sada nisu mogli biti prisutni, imaju obećanje ravnatelja Šestana da će se novo izdanje održati početkom sljedeće godine.