KABA

Karlovac dobio namlađe predsjedništvo Vijeća u povijesti

Novi predsjednik Vijeća Matija Furač iz HDZ-a

Karlovačko gradsko vijeće dobilo je novog predsjednika, ali i mjesta njegovih zamjenika zauzeli su novi ljudi. Tako je Karlovac nakon promjene na direktorskim mjestima gradskih tvrtki, a zatim i imenovanjem novih pročelnika doživio još jedno temeljito preslagivanje.

Umjesto Marijane Tomičić koja je postala pročelnica za razvoj grada i EU fondove, novi predsjednik je postao njen dosadašnji zamjenik Matija Furač. Umjesto Furača sa liste HDZ-a zamjenica predsjendika vijeća postala je Martina Kostolanji. Promjenjen je zamjenik predsjednika koji je izabran iz redova vijećničke manjine. Umjesto Ivana Vilibora Sinčića u predsjedništvo je ušao njegov kolega iz Živog zida Filip Jarnević. Zanimljivo je da su nakon stranačkih konzultacija imenovanja prošla gotovo bez rasprave. Jedina reakcija stigla je na Sinčićevo razrješenje.

-Nemam ništa protiv ovog imenovanja, no mislim kako je neozbiljno od našeg kolege da je od formiranja vijeća s nama bio samo jedno. Mislim kako o treba javno reći. Tebi Filipe puno sreće – rekao je Vučinić.

Ovim imenovanjem grad Karlovac je dobio najmlađe predsjedništvo Vijeća u svojoj povijesti.