KABA

Blagdan svetog Andrije proslavljen u Kapelici Opće bolnice Karlovac

Blagdan je svetog Andrije. Tim je povodom u kapelici koja nosi njegovo ime u Općoj bolnici Karlovac služena sveta misa. Prema riječima monsinjora Ferdinanda Vražića, koji je predvodio misu, trebamo se ugledati na Andriju koji je, ne samo spremno prihvatio Isusov poziv da ga slijedi, nego i brzo otrčao Petru da mu kaže kako i on treba poći za njim.

U bolničkoj kapelici svečano je proslavljen blagdan svetog Andrije, koji je jedan od prvih Isusovih apostola. Glavna poruka monsinjora Vražića bila je Andrijina radost što je našao Isusa, Mesiju, a tako se i mi trebamo radovati.

Blagdan svetog Andrije je na neki način i uvod u vrijeme došašća, kada svi iščekujemo dan Isusovog rođenja. Ovaj dan navješta vrijeme došašća i svi se stoga trebamo radovati, poručuje monsinjor Vražić.

Svetoj misi prisustvovali su djelatnici bolnice, ravnatelj primarijus Ervin Jančić i pacijenti kojima puno znači da imaju mjesto gdje mogu donijeti svoje brige u molitvi pred Gospodina.

Tako je i ova misa u povodu svetog Andrije služena za bolesnike koji u bolnici u svojoj patnji ovdje traže svoju utjehu i snagu.

 

omicron