Dani draganića

Božićni štand Udruge “Jak kao Jakov”

Udruga Jak kao Jakov nakon mjeseci rada na božićnim kuglicama, anđelima i raznim drugim bladanskim ukrasima, otvorila je ovih dana i štand u prostoru Lana centra. I ove su godine djeca s Onkološkog odjela izradila poseban kalendar s temom Moj zavičaj. Sva prikupljena sredstva od prodaje idu za pomoć obiteljima čija djeca boluju od malignih bolesti.

Prije ovih blagdanskih dana u radionici Udruge mjesecima se vrijedno radilo kako bi nastale čarobne kuglice svih boja i veličina, heklani anđelčići i oni od špage, adventski svijećnjaci…Svi su predmeti nastali s ljubavlju i zbog ljubavi.

Tradicionalno izrađuju kalendar za sljedeću godinu pa su tako napravili i novo izdanje za 2019. godinu. Radi se o uistinu posebnom kalendaru sastavljenom od crteža djece s Onkološkog odjela pod nazivom Moj zavičaj.

Godišnje članice udruge odrade oko 5000 volonterskih sati, a najviše ih je uloženo upravo za akciju koju imaju u predbožićno vrijeme. Mjesecima prije pregršt je aktivnosti u njihovoj veseloj i šarenoj radionici.

Iako mnogi podupiru rad udruge, volontera uvijek nedostaje jer posla ima mnogo pa su svi voljni pomoći dobrodošli, od djece,  srednjoškolaca do onim starijih.

Iz udruge pozivaju sve da im se pridruže bilo kroz volontiranje, bilo kroz kupnju njihovih rukotvorina jer time će pomoći onima kojima je to iznimno potrebno te tako širiti ljubav koja sve pobjeđuje jer ako smo voljeni i ako volimo, možemo sve pa i pobijediti opaku bolest.