Autoklub Karlovac obilježava 70 godina postojanja i rada

Autoklub Karlovac obilježava 70.obljetnicu postojanja i rada. Osnovani su 1933. godine, danas imaju 5200 članova, osposobljavaju više od 400 vozača godišnje, pružaju ugostiteljske usluge, imaju apartmane za VIP članove, a u začetku je i projekt organiziranja odmorišta za kampere. Ove godine izdali su i monografiju “70 godina Autokluba Karlovac” koju će predstaviti u četvrtak na svečanoj sjednici u Domu HV Zrinski.

Iz članstva, osnovne i najvažnije djelatnosti Autokluba Karlovac, koja im je i osigurala opstanak svih ovih godina, proizlaze mnoge usluge. Sigurnost i pomoć na cesti, popravak kvara, prijevoz vozila u kvaru, prodaja rezervnih dijelova samo je dio onoga što se nudi. Tu je neizostavno osposobljavanje vozača, zatim edukativne radionice koje se održavaju više puta godišnje za najmlađe sudionike u prometu, a ono što je najvažnije, sve troškove ulaganja podmiruju vlastitim sredstvima. Autoklub Karlovac pokriva više od 1500 kilometara državnih, županijskih, nerazvrstanih cesta te autocesta.

Najveća investicija u prošloj godini bila je gradnja apartmana za noćenje članova koji čekaju popravak svojih automobila. Od otvorenja su zabilježili više od stotinu noćenja.

Kako bi se dostojno obilježila ova velika godišnjica, svijetlo dana je ugledala i monografija koju potpisuje profesor Ivan Mateša. Prikazuje kronologiju razvitka Autokluba, ali se oslanja na znatno duže razdoblje od formalnog osnivanja kluba, jer predstavlja povijest razvoja cestovnog prometa u RH od samog otkrića. Monografija će biti prigodno predstavljena na svečanoj sjednici koju Autoklub organizira u čast ove velike obljetnice. Održat će se U Domu Hv Zrinski u četvrtak s početkom u 12 sati, a pozvani su između ostalog svi hrvatski autoklubovi, poslovni partneri i ostali suradnici.