Školski medni dan u Jastrebarskom


“Jaskanski prvašići u Osnovnoj školi “Ljube Babića” danas su se zasladili najzdravijom slatkom namirnicom, medom. Kako bi im podijelila med u goste im je došla zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak. Događaj je održan u sklopu nacionalnog programa “Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka”.

Ovaj školski medni dan doprinosi širenju svijesti o dobrobiti meda,posebno među najmlađima. Med 30 osnovnih škola, kojima je osnivač Zagrebačka županija, a koje su iskazale interes za sudjelovanjem u ovom programu, dostavlja 17 pčelara s područja županije.

Slatka, a zdrava namirnica zapakirana je sukladno pravilima Hrvatskogpčelarskog saveza u nacionalnu staklenku za med kojom se želidoprinijeti prepoznatljivosti domaćeg meda na tržištu.

Učenicima su med dijelili zamjenica župana Nadica Žužak, županijski pročelnik Josip Kraljičković, zajedno s jednim od pčelara uključenih u program i zamjenikom gradonačelnika Jastrebarskog Domagojem Šlatom. Prvašići su im zahvalili prigodnim programom.

Djeci su gosti govorili o dobrobiti meda, a i mališani su pokazali da već puno znaju, ne samo o tome kako je zdravo jesti med, nego i tko ga proizvodi.

Ovom su prilikom djeca dobila staklenku meda proizvedenog u njihovom kraju, koji je još uvijek nezagađen pa je upravo taj domaći med za njih najbolji izbor. Kako bi sve bilo još zabavnije i poučnije, dobili su i prigodnu slikovnicu.