Vrtići u Karlovcu krenuli s novim programima i smjenskim radom

Kroz projekt ‘Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja’ vrtići u Karlovcu počinju raditi na novi način. Uvedeni su novi programi, zapošljava se još novih djelatnika te je uveden smjenski rad u dječjem vrtiću Švarča i Gaza.

Projekt je to financiran iz Europskog socijalnog fonda i vrijedi 8 milijuna i 900 tisuća kuna. Prilika je to da se zaposli 25 novih stručnih osoba od čega 19 odgajatelja. Roditelji će djecu u vrtićima moći ostaviti na produljenom boravku, a u vrtićima Švarča i Gaza radit će popodnevna smjena do 9 sati navečer, uz poštivanje pravila prema kojem djeca u vrtiću ne smiju boraviti više od 10 sati. Od novih programa uvode se terapijsko jahanje, plivanje, tenis, bicikliranje.

Gradonačelnik se zahvalio svima koji su radili na projektu i pomogli da se realizira, a posebno svim odgajateljicama u vrtićima.

U tijeku je izgradnja djuečjeg vrtića Grabrik i energetska obnova vrtića Dubovac, a pozitivno je ocijenjena prva faza projekta izgradnje dječjeg vrtića Mahićno.