Otvoren je Advent u Jaski. Posebnost ovogodišnjeg Adventa u gradu jastreba je to što se proslava preselila u perivoj dvorca Erdody. Organizatori na čelu s Gradom nude brojne kulturne i zabavne sadržaje.

Klizanje, kuhano vino, zimski specijaliteti, ali i brojne radionice i aktivnosti očekuju posjetitelje ovogodišnjeg Adventa u Jastrebarskom. Upravo jedno od njih je radionica craft piva koja je privukla brojne Jaskance u Žitnicu u perivoju dvorca. Osim ugodnog ambijenta ljubitelji piva su na radionici imali od prilike naučiti što je to craft pivo, kako se proizvodi te koja je povijest ovog alternativnog piva.

Osim radionice o craft pivu i degustacije proizvoda od hmelja oni nešto mlađi imali su prilike uživati u drugim pogodnostima koje nudi Advent. Upravo je klizanje jedno od njih. Mnoštvo mališana privukao je led u ambijentu dvorca, a jela i piće koje nude ugostitelji zadovoljili su roditelje.

Aktivnosti prilagođene za djecu i odrasle očekuje sve posjetitelje Adventa u Jaski, pa svi ljubitelji božićne čarolije i blagdanskog ugođaja mogu posjetiti Advent do 13. siječnja.