Adventski sajam u Mahičnu

Još jedan projekt Kakvarta polako se približava kraju. Nakon radionica, kulturno – umjetničkih događanja i aktivnosti kojima je cilj očuvati tradiciju u Mjesnom Odboru Mahično – Tuškani organizirana je i završna proslava i adventski sajam “Koledanje u Mahičnu”.

Nakon brojnih radionica izrade ručnog rada u okviru društvenih projekata Kakvarta, Mještani Mahična i Tuškana okupili su se na proslavi Adventa u njihovom kraju. Bio je to način da zaokruže sve aktivnosti koje su imali proteklih mjeseci i predstave ih sumještanima. Projekt kavarta pomogao je u oživljavanju ove sredine.

Radionice pod nazivom “Tu me mama zibala” privukle su starije žene s područja mjesnog odbora koja su svoja znanja u izradi ručnih radova prenosile na mlađe generacije. Ukupna vrijednost projekta je 27 tisuća kuna.

Upravo je isticanje tradicije i njeno očuvanje, a prije svega druženje, cilj ovog ali i brojnih drugih društvenih projekata. Posjećujući ovakva okupljanja gradski čelnici uvjereni su kako je bio dobar potez osim komunalnih prijeći i na društvene projekte.

Druženje se nastavilo uz zimske slastice, kuhano vino kao i tradicionalne popevke i ples.