Tradicionalni božićni koncert KUD-a SV. Rok Skakavac

U crkvi župe Sveti Rok Skakavac, Kulturno umjetničko društvo Sv. Rok organiziralo je tradicionalni Božićni koncert “Srićna noć je prispila” u subotu, 29. prosinca. Osim domaćina nastupili su i gosti, KUD Lipovac iz Generalskog Stola te KUD “Ogranak seljačke sloge” iz Posavaskog Brega.

Puna crkva vjernika ispunjena božićnim ukrasima i prekrasnim božićnim napjevima postala je tradicija na božićnom koncertu koji se u Skakavcu organizira već sedmu godinu za redom. Naime, od kako postoji KUD Župe Sv. Rok Skakavac organizira se i ovaj Božićni koncert.

Iako je KUD relativno mlad, aktivno djeluje na području Skakavca. Nositelji su brojnih kulturnih i zabavnih sadržaja na tom području, a nastupaju na svim koncertima u organizaciji Grada Karlovca ali i raznih KUD-ova diljem županije, ali i šire.

Posebnost KUD su i njihove narodne nošnje, koje su razlikuju od većine na području Karlovačke županije. S ponosom ih nose te im pridaju posebnu važnost. Sve su nošnje nove, nanovo rađene, jer su one originalne uništene za vrijeme Domovinskog rata.

Nakon koncerta druženje se nastavilo ispred crkve uz kuhano vino, čaj i slastice, a zatim i u prostorijama vatrogasnog doma.