Zimska škola informatike u Zajednici tehničke kulture okupila 150 polaznika

Do 11. siječnja traje zimska škola informatike. Na osam radionica sudjeluje oko 150 osnovno srednjoškolaca. Teme radionica su sigurnost i zaštita na internetu,programiranje, izrada igara, robotika i ostalo. Sve ove radionice za polaznike su besplatne jer su sredstva osigurana putem projekata Udruge informatičara Karlovačke županije.

U Zajednici tehničke kulture Karlovaca ovih se dana programira, uči i zabavlja kroz igru. Mladi školarci okupljaju na Zimskoj školi informatike, proširuju svoje vidike i sposobnosti po pitanju informatike, robotike i računarstva.

Iako se pred njih stavljaju brojni izazovi, polaznici ih s lakoćom rješavaju, a voditelji su zadovoljni napretkom koji djeca postižu iz dana u dan. Brojni učenici dolaze na ove radionice usprkos tome što su zimski praznici. Opuštena atmosfera i kreativan pristup radu ono je što ih privlači, za razliku od onog uobičajenog rada u školi.

Zajednica tehničke kulture, osim zimske škole informatike, zajedno s udrugom informatičara Karlovačke županije organizira i ljetne i proljetne radionice. Sve kako bi razvijali informacijske znanosti na području županije.