Niz vrijednih projekata Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac u protekloj je godini provodilo niz projekata. Radi se većinom o socijalnim programima. Među njima je ravnateljica Gradskog i Županijskog Crvenog križa Branka Hastor izdvojila projekt Pomažem drugima – pomažem sebi za kojeg su iz EU fondova povukli oko 8 milijuna kuna.

 sklopu projekta predviđeno je zapošljavanje 50 teže zapošljivih žena koje će skrbiti za više od 200 korisnika. Ženama će, osim zaposlenja tijekom 24 mjeseca, ovo biti korisno jer će se 30 njih moći obrazovati kako bi se eventualno kasnije lakše zaposlile. Uz to nositelji su i još jednog projekta, vrijednog milijun i pol kuna, u sklopu kojega će 40-tak djece dobiti opremu za tjelesni i školske torbe. Uz to, tradicionalno provode projekt dnevnog boravka.

Završili su projekt Mobilnosti od Ministarstva za demografiju koji je bio izuzetno poželjan na našem području. U Crvenom križu se nadaju da će se taj projekt ponovno otvoriti na natječaju i da će uspjeti aplicirati se jer je uistinu potreban ljudima.