Počeo program Bebe u knjižnici

Bebe u knjižnici naziv je programa potpore u odgajanju djece pokrenutog 2009. godine u Gradskoj knjižnci Ivan Goran Kovačić. Program je svake godine uspješno proveden te okuplja brojne roditelje i stručnjake. Ove godine program se provodi svake subote u prvom mjesecu.

Mladi roditelji, osobito s prvim djetetom imaju brojna pitanja i nejasnoće kada je u pitanju pravilan odgoj i briga za dijete. Kako bi ima pomogli u teškom periodu snalaženja i propitkivanja, Gradska knjižnica pomaže roditeljima,organizirajući brojne sadržaje za njih i djecu.

Prva tema ove je godine bila Kako do jačeg imuniteta cijele obitelji, a za roditelji voditelji radionice imaju mnoštvo savjeta kako pripaziti na svoje i dječje zdravlje. Voditeljica radionice Tihana Rožić Ilić istaknula je kako je osim unosa tople tekućine i slojevitog i toplog odijevanja bitno i vježbanje, kako za roditelje tako i za bebe, trebalo bi i smanjiti unos šećera kao i paziti na uravnoteženu prehranu.

Svi roditelji čija djeca su do tri godine starosti pozvani su na iduća predavanja u Gradsku knjižnicu svake subote do kraja mjeseca od 10 sati na Odjelu za djecu predškolske dobi.