Potpisani su trogodišnji ugovori s voditeljima Centra za mlade i Male scene Hrvatskog doma. Centar za mlade zajedno će voditi udruge Carpe Diem i Izvan Fokusa, dok će Malom scenom i dalje upravljati Savez udruga KAoperativa.

‘Mislim da je gradska uprava dobro postupila što je prepustila civilnom sektoru da se bavi aktivnostima za mlade i to treba njegovati’, rekao je gradonačelnik Mandić potpisavši ugovor s predsjednicom udruge Carpe Diem Aleksandrom Podrebarac i voditeljem KAoperative Denisom Mikšićem.

Udruga Carpe Diem već jedanaestu godinu vodi Centar za mlade. U Centru trenutno volontiraju tri volonterke iz Nizozemske, Francuske i Španjolske. Udruga Carpe Diem intenzivno radi na programu Erasmus+ s ciljem da mladi steknu znanja u različitim zemljama, da se osamostale i da stečeno znanje i iskustvo primijene u svom gradu, ispričala je Podrebarac.

Kao i do sada u Centru će i dalje raditi na organizaciji različitih edukativnih aktivnosti za mlade. I u Maloj sceni Hrvatskog doma nastavljaju s brojnim aktivnostima za mlade, ali ovaj put i za djecu i odrasle.

KAoperativa uspješno njeguje urbanu i nezavisnu kulturu grada. U tristotinjak kvadrata Male scene Hrvatskog doma u prethodnoj godini održano je oko 400 događanja što je velika brojka, rekao je Mikšić.