zv ljeto 2

Karlovčani u projektu “Upoznaj svoj grad” obišli Karlovac

U sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske,13. siječnja, organizirala je besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča. I Karlovčani su imali prilike sudjelovati u obilasku grada.

U brojnim gradovima diljem zemlje, lokalni stanovnici imaju prilike naučiti nešto više o svome gradu i njegovoj povijesti. U Karlovcu je obilazak organizirala Turistička zajednica grada Karlovca zajedno s udrugom turističkih vodiča Bastion.

Mnogi karlovčani su lokal patrioti i dobro su upoznati s poviješću svoga grada, za razliku od ostalih posjetitelja. Iz tog razloga vodičima je ovo poseban izazov, ali i gušt jer i oni imaju prilike čuti nešto novo iz osobnih iskustava građana.

Prošle godine po prvi je puta organiziran ovakav obilazak i građani su ga dobro prihvatili. To pokazuje i veliki broj onih koji su se ove godine opet odlučili doći.

Osim obogaćivanja postojećeg znanja lokalnog stanovništva, cilj projekta je ukazati na važnost turističkih vodiča i njihovog posla za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.