Dani draganića

Stručno-znanstveni skup povodom 100. obljetnice rođenja Ljerke Markić-Čučuković

Stota obljetnica rođenja Ljerke Markić-Čučuković obilježena je u Gradskoj knjižnici “Ivana Gorana Kovačića” stručno-znanstvenim skupom. Tom prigodom otvorena je i izložba u Izložbenom salonu “Ljudevita Šestića” pod nazivom “Drvo života knjižničarke Ljerke Markić-Čučuković”.

Organizator događaja je Društvo knjižničara Karlovačke županije u partnerstvu s Gradskim muzejom Karlovac, Gradskom knjižnicom, Zakladnim odborom dr. Ljerke Markić-Čučuković i Komisijom za teoriju i znanstveni rad HKD-a.

Na stručno-znanstvenom skupu o njenom doprinosu knjižničarstvu govorili su vrsni knjižničari, kako u znanstvenom tako i u stručno-praktičnom području knjižničarstva.

Nakon skupa otvorena je i izložba u Izložbenom salonu “Ljudevita Šestića” pod nazivom “Drvo života knjižničarke Ljerke Markić-Čučuković”.

Doktorica znanosti Ljerka Markić-Čučuković rođena je u Karlovcu 14. siječnja1919., jedna je od najvažnijih knjižničarskih stručnjaka prošlog stoljeća. Bila je jedna od osnivačica studija knjižničarstva na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te voditeljica Katedre za bibliotekarstvo.