Mladi za 54+: Kako su mladi potaknuli starije na kreativnost

U galeriji Zilik predstavljena je izložba ‘Mladi za starije- zajedno u kulturi i dostojanstvu’. Izložba je rezultat suradnje mladih umjetnika i djelatnika u kulturi s korisnicima Doma svetog Antuna u Karlovcu, Doma Medveščak i Doma Centar u Zagrebu te s članovima Udruge invalida rada Zagreba. 

Svjetski savez mladih Hrvatska u partnerstvu s Udrugom Praktikum proveo je projekt ‘Mladi za 54+’. Projekt je to kojem je cilj približiti kulturu i umjetnost starijima od 54 godine, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i vrijedi više od 200 tisuća kuna. Izložba ‘Mladi za starije- zajedno u kulturi i dostojanstvu’ rezultat je ovog šestomjesečnog projekta.

50-ak korisnika Doma za starije i nemoćne sv. Antun kroz ovaj su projekt nekoliko mjeseci pjevali, svirali, te slikali i izrađivali razne ukrasne predmete. Uz to, međusobno su sklapali prijateljstva s korisnicima iz drugih domova.

U Domu za starije i nemoćne sv. Antun boravi više od dvjestotinjak korisnika. Mnogi od njih su pokretni i zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja te im svaka društvena i kreativna aktivnost u domu donosi zadovoljstvo i radost.