Dani draganića

Predstavljena pjesmarica KUD-a Zadobarje

Zadobarci godinama štuju Svetog Antuna Pustinjaka i njemu u čast svake godine organiziraju neki događaj, uz tradicionalno proštenje. Ovoga puta riječ je bila o pjesmarici Kulturno umjetničkog društva Zadobarje koja je predstavljena u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivan GoranKovačić. Pjesmarica sadrži pjesme stare i više od 30 godina. Neki od autora su osobe iz samoga društva, ali i ljudi koji su pratili rad KUD-a te poslije pisali pjesme o njima.

U okviru kluba ljubitelja poezije pod nazivom “Stihom u srce”, u karlovačkoj je gradskoj knjižnici predstavljena pjesmarica KUD-a Zadobarje. Čitane su pjesme kako bi se što bolje dočarala ljepota istih, a osnovni cilj je promicati nematerijalnu kulturnu baštinu, vezanu uz karlovački zavičaj.

 Autori pjesmarice su gospodinSabljarić, Branko Blagović, Dragutin Sudac, Mira Marković Mikoč, Marica Kušan i sama Ljiljana Sudac koja je igrala veliku ulogu u razvoju ovog KUD-a, koji je osnovan 1995.godine.

Iako veliku potporu imaju od grada Karlovca, mnogih privatnih tvrtki i drugih prijatelja, nije lako održati društvo na visokom nivou, pogotovo u ovom sve modernijem vremenu, kad narodni običaji pomalo padaju u zaborav.

Promociji pjesmariceprisustvovali su i gradski čelnici, gradonačelnik Damir Mandić,zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić i pročelnica Upravnogodjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila Ljubenko.