Dani draganića

Kolegij župana u Plaškom

Kolegij župana održan je u Plaškom, zajedno s općinskim kolegijem. Raspravljalo se o projektima Karlovačke županije s posebnim naglaskom na projekte na području ove općine. Tom prilikom župan je sa suradnicima obišao Osnovnu školu Plaški, a potom i nedavno obnovljenu i opremljenu tamošnju ambulantu.

Kolegij je održan u prostoru Osnovne škole Plaški, koju je ovom prilikom župan Damir Jelić sa suradnicima i obišao, a zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar izvijestila je o dvogodišnjem projektu energetske obnove škole za koji su im odobrena sredstva od 6,3 milijuna kuna, od čega je 3,2 milijuna bespovratnih sredstava. U planu je izmjena krovišta, dijela stolarije, fasade, radijatora i ventila.

Sudionici kolegija obišli su i ambulantu Plaški koja je nedavno obnovljena i uređena u sklopu programa KAŽU zdravlje. S oko 78 tisuća kuna financirani su građevinski radovi u prostoru ambulante opće medicine, izmijenjene su vodovodne i elektro instalacije, promijenjeni podovi, obojani zidovi, promijenjena keramika.

Zahvaljujući odličnoj suradnji Općine i Županije puno je toga napravljeno u Plaškom. Ovo je treći kolegij u Plaškom ovog županijskog vodstva, a kao i na svim drugim kolegijima diljem županije precizno se ide po zacrtanim točkama. Prema županovim riječima, svi zacrtani projekti su pokrenuti, više od jedne trećine je završeno, trećina je u tijeku ili pri kraju provedbe, a trećina će vrlo vjerojatno biti gotova u ovom mandatu.

Ovom su prilikom župan Damir Jelić i načelnik općine Pero Damjanović potpisali Ugovor kojim Županija daje Općini 25 tisuća kuna kao pomoć za izvođenje javnih radova na prostoru Plaškog. Ravnatelju tamošnje Osnovne škole Vlatku Kuliću župan je predao i donaciju Savjeta za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije. Radi se o dvije edukativne ploče o sigurnosti u prometu za osnovnoškolce.