Uskoro obnova dvije osnovne i dvije srednje škole u Karlovačkoj županiji

foto: Prirodoslovna škola Karlovac

U protekloj 2018. godini Karlovačka županija uspješno je realizirala tri projekta energetske obnove javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja te su potpuno energetski obnovljene OŠ “Vladimir Nazor” Duga Resa, PŠ Kučinići, Kučinić Selo i PŠ Belaj u Belaju. Ukupna vrijednost provedenih radova na energetskoj obnovi iznosi 6,5 milijuna kuna, a sredstva su ostvarena iz natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u visini 2,7 milijuna kuna. Radove na sva tri objekta  izvodile su građevinske tvrtke sa sjedištem na području Karlovačke županije.

Provodeći projekte energetske obnove paralelno se radilo na prijavi novih projekata energetske obnove na novi poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Rezultat toga su početkom 2019. godine odobreni i potpisani ugovori vrijednosti 20,1 milijun kuna, a obuhvaćaju energetsku obnovu OŠ “Eugena Kvaternika” Rakovica, energetsku obnovu OŠ Plaški i energetska obnovu Prirodoslovne škole Karlovac.

U fazi odobrenja je projekt Energetske obnove zgrade MIOŠ-a na lokaciji Struga 1 u Karlovcu. Realizacija navedenih projekata planirana je za 2019. i 2020. godinu te su sredstva za sufinanciranje ovih projekta osigurana u Proračunu Karlovačke županije za 2019. i 2020. godinu.