foto: Pixabay

Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” već petu godinu provodi akciju prikupljanja slikovnica i knjiga za djecu pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga.

Slikovnice i knjige za djecu prikupljat će se od 1. do 13. veljače, a bit će prosljeđene Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac i Udruzi za djecu s teškoćama u razvoju „Zvončići“. Primopredaja slikovnica provest će se u četvrtak, 14. veljače, na Međunarodni dan darivanja knjiga, u prostorima Centra i Udruge.

Knjižnica prepoznaje važnost ove akcije i zbog podataka da u Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala. Djelatnici knjižnice stoga pozivaju sve građane da sudjeluju u Međunarodnom danu darivanja knjiga.