Hrvatski zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu predvođeni zastupnicom Dubravkom Šuicom ugostili su u Bruxellesu delegaciju Grada Karlovca predvođenu gradonačelnikom Damirom Mandićem i predsjednikom Gradskog vijeća Matijom Furačem.

Tijekom posjeta Bruxellesu delegacija Grada Karlovca posjetila je predstavništvo Hrvatske gospodarke komore u Bruxellesu te je priusustvovala sastanku s direktoricom Dragicom Martinović, zamjenikom direktorice Brunom Lopandićem i predstavnikom Hrvatske turističke zajednice za zemlje Benluksa Ivanom Novakom na kojem su predstavljeni projekti koje Grad Karlovac provodi, s posebnim naglaskom na razvoj grada, gospodarstvo,turizam, gradnju, komunalnu infrastrukturu, društvene djelatnosti  i revitalizaciju karlovačke Zvijezde te investicije koje se planiraju u narednom razdoblju. Dogovorena je daljnja suradnja u promoviranju Karlovca kao gospodarske i turističke destinacije.

Gradonačelnik je nakon promotivnog videa istaknuo konkretne mjere i projekte koji se planiraju poduzeti, a koji će pridonijeti da se navedeni ciljevi i prioriteti realiziraju na korist svih građana grada Karlovca.

Drugi dan posjeta održan je sastanak sa madžarskim zastupnikom u Eurospkom parlamentu Györgyem Hölvényem na kojemje gradonačelnik  sa suradnicima prezentirao grad Karlovac s posebnim naglaskom na destegodišnje prijateljstvo s budimpeštanskom samoupravom VII. okruga Erzsebetvaros.

Zastupnica Šuica upriličila je prijem za delegaciju Grada Karlovca u Europskom parlamentu na kojem su prisustvovali i ostali hrvatski zastupnici Ivana Maletić, Ivica Tolić i Željana Zovko, a prisustvovali su i konferenciji „Fight&Win – kako se oduprijeti raku“.