Kolegij župana u Lasinji

Kolegij župana održan je ovoga puta u Općini Lasinja, zajedno s općinskim kolegijem. Razgovaralo se o projektima koje Županija provodi na području ove Općine. Tom je prilikom delegacija iz Županije obišla nedavno energetski obnovljenu Osnovnu školu.

Prema riječima zamjenice župana Martine Furdek Hajdin, radi se o relativno maloj općini koja danas broji oko 1400 stanovnika, koja je u Domovinskom ratu bila potpuno porušena, ali se uzdigla iz pepela, stoga su i napori koje danas ulaže tim značajniji. Kao posebnu dodanu vrijednost zamjenica je istaknula zajedništvo koje krasi ovaj kraj i ove ljude.

Načelnik Općine Željko Prigorac članove županijskog kolegija izvijestio je o provedenim projektima te o planovima za ovu i sljedeću godinu. Radi se o velikom broju zajedničkih te zasebnih projekata, a ovo je bila prilika da se istaknu najbitniji.

Jedan od njih je i zajednički projekt Županije i Općine – energetska obnova Osnovne škole “Antun Klasinc” Lasinja. To je sad zaokružena priča koja djeci pruža kvalitetne uvjete za školovanje. Ukupna vrijednost je oko 390 tisuća kuna. Ovu školu pohađa 88 učenika u 8 razrednih odjeljenja i ova je obnova značajno doprinijela kvaliteti boravka i rada u školi.

Bila je ovo prilika da Županija daruje školi edukativnu ploču o sigurnosti u prometu za osnovnoškolce, donaciju Savjeta za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije.