Dani draganića

Udruga Jak kao Jakov otvorila svoje prostorije na novoj lokaciji

Nakon niza godina provedenih u prostorijama Lana centra, udruga Jak kao Jakov preselila se na lokaciju Radićeva 23. Od sada se tamo nalazi ured udruge, izložbeni prostor i mjesto održavanja radionica.

Karlovčani su imali prilike u Radićevoj ulici ovih dana vidjeti ukrašene izloge novog prostora udruge Jak kao Jakov. Iako su na prijašnjoj lokaciji djelovali duži period, vesele se radu na novoj lokaciji. Pripreme za dan otvorenja bile su dugotrajne. Mjesecima se radilo, mijenjala stolarija, uređivao prostor, a na samom kraju ukrasile su se police suvenirima koje izrađuju vrijedni volonteri udurge.

S preseljenjem na novu lokaciju kreće se i s novostima u radu i izradi suvenira. Pa će osim onih uobičajenih radionica održavati i keramičke, kao i radionice starih zanata, otkriva Ivančica Rubido, predsjednica Udruge.

Osim zbog otvorenje slavilo se i zbog osmog rođendana. Udruga je osnovana prije osam godina, 6. veljače. Od tada je Udruga podijelila više od dva milijuna i 300 tisuća kuna obiteljima čija su djeca oboljela od malignih bolesti, osobito onim socijalno najugroženijima.

Na otvorenju su prisustvovali i predstavnici Grada i Županije, a sve prisutne zabavljao je bend Daj pet kao i zbor Oš Švarča, koji su vjerni pratitelji svih aktivnosti koje organizira Udruga.