Perica Vucelić je medicinski najtehničar godine

Prema odabiru Udruge hrvatskih pacijenata ovogodišnji medicinski najtehničar je Perica Vucelić koji trenutno radi i kao pomoćnik ravnatelja za kvalitetu u Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije.

Pericu Vucelića kao medicinskog tehničara krase profesionalnost i smirenost u mnogim situacijama u kojima se nađe, opisuju ga kolege. Ovakvim kvalitetama ulijeva sigurnost pacijentu koja je jako važna u kriznim situacijama. Prepoznali su to i pacijenti, udijelivši mu zahvalnicu za najtehničara na nacionalnoj razini.

Hitna služba je Peričina ljubav oduvijek i u hitnoj planira i ostati, i dalje kao medicinski tehničar na terenu. ‘U Hitnoj medicini ne postoji tromost, potrebno je stalno ulagati u znanje i usavršavati se’, kaže Perica Vucelić koji je uz rad upravo to posljednjih 16 godina i činio.

‘Perica je došao k nama kao srednji medicinski tehničar, uz rad je završio i višu medicinsku školu, zatim je završio 4. i 5. godinu menadžmenta te je konačno stekao i status nacionalnog instruktora hitne medicine te je jedan od malobrojnih takvih instruktora u Hrvatskoj. Između ostaloga, provodi treninge i tečajeve za djelatnike hitne službe i građane, a spašavanju života podučava ljude u školama, vrtićima, radnim organizacijama i gdje god je to potrebno, ispričala je Maja Grba- Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Perica optimistično pristupa svakom slučaju, no postoje situacije u kojima mu emocije posebno prorade. Najčešće je to u težim slučajevima stradanja u kojima su uključena djeca, opisao je Vucelić.