Završio projekt “Otisnuti pokreti”

Projekt Otisnuti pokreti,- uključivanje mladih kroz umjetnost i kulturu s provedbom je započeo u veljači prošle godine, a pokrenuli su ga Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece i mladih Carpe Diem s partnerima Gradskim muzejom Karlovac, Udrugom likovnih stvaralaca Zaprešić i Centrom za plesnu i izvedbenu umjetnost FREE Dance. Nakon punih godinu dana, projekt je priveden kraju.

Projekt se bavio socijalnim uključivanjem mladih u nepovoljnom položaju, kroz razvoj kulturnih i socijalnih vještina i znanja. Posjećivale su se umjetničke radionice, galerije, muzeji, a organizirani su i susreti s eminentnim hrvatskim umjetnicima.

Kroz projekt je ostvarena suradnja s institucijama i ustanovama poput Centra za socijalnu skrb, Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor, Doma za odgoj djece i mladeži, HZZ-a, Učeničkog doma Karlovac i Gimnazije Karlovac. Svi su dali maksimalni doprinos, što je vidljivo i u krajnjem zadovoljstvu samih učesnika.

Ukupna vrijednost provedenog projekta je nešto više od 830 tisuća kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 707 tisuća kuna-