670 tisuća kuna za organizacije civilnog društva koje rade s najosjetljivijim skupinama

Zamjenica gradonačelnika Karlovca Andreja Navijalić i predstavnici deset karlovačkih udruga potpisali su ugovore o provođenju programa institucionalne podrške, kojima će se, između ostalog, osiguravati isplate plaća, režijskih i materijalnih troškova. Udrugama je na raspolaganju 670 tisuća kuna godišnje u razdoblju od 2019. do 2021. godine.

Cilj natječaja, tj. institucionalne podrške jest financijski poduprijeti rad, razvoj i jačanje kapaciteta udruga koje osiguravaju i inoviraju socijalne usluge, odnosno koje na području lokalne zajednice djeluju na području osiguravanja potpora osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju te osobama bez adekvatnog smještaja ( beskućnici i žrtve obiteljskog nasilja).

Natječaj je bio otvoren 30 dana, objavljen na web stranici Grada Karlovca i mrežnim stranicama Ureda za udruge Vlade RH. Prijavilo se ukupno 11 udruga civilnog društva koje rade s društveno najosjetljivijim skupinama, a jedna prijava odbačena je zbog neispunjavanja formalnih uvjeta.

Udruge koje su dobile financijsku potporu su podijeljene u tri skupine:

  1. JAČANJE KAPACITETA UDRUGA ZA RAD S OSOBAMA S INVALIDITETOM I DJECOM S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU: Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije (110 tisuća kuna), Društvo multiple skleroze  Karlovačke županije (16 tisuća kuna), Udruga gluhih i nagluhih Karlovačke županije (16 tisuća kuna), Udruga slijepih Karlovačke županije (32 tisuće kuna), Rajska ptica- udruga za osobe s intelektualnim teškoćama (12 tisuća kuna), Udruga slijepih USKA (32 tisuće kuna) i Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići (16 tisuća kuna).
  2. JAČANJE KAPACITETA UDRUGA ZA RAD S OSOBAMA S INVALIDITETOM BRANITELJIMA DOMOVINSKOG RATA: Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata KArlovac (100 tisuća kuna)
  3. JAČANJE KAPACITETA UDRUGA ZA RAD S OSOBAMA BEZ ADEKVATNOG SMJEŠTAJA I ŽRTVAMA OBITELJSKOG NASILJA: Udruga Milosrđe – Centar za beskućnike Karlovac (136 tisuća kuna) i Ženska grupa Karlovac Korak (200 tisuća kuna).