Kolegij župana u Josipdolu

Kolegij župana ovoga je puta održan u Josipdolu, zajedno s općinskim kolegijem. Raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, a posebno onima koji se odnose na područje ove općine.

Ovo je drugi kolegij župana u Josipdolu, prvi je održan još 2017. godine,  kada si je ovo županijsko vodstvo zacrtalo posao koji im predstoji.

Ovoga puta u fokusu su bila tri projekta: Dječji vrtić, zgrada DVD-a i jedna zajednička kotlovnica iz koje bi se grijala i zgrada Općine. Sva tri su jedan veliki izazov, istaknuo je župan Damir Jelić. Slijedi preispitivanje te ideje i traženje načina da ju se realizira.

Prema riječima načelnika Josipdola Zlatka Mihaljevića, problem je općenito u neizvjesnosti određenih EU sredstava.

Župan je sa suradnicima u pratnji ravnateljice Anđeline Salopek obišao i Osnovnu školu Josipdol u kojoj je županijskim sredstvima obnovljeno krovište i dio stolarije. Bila je to prilika i da Županija pokloni školi edukativnu mapu o sigurnom prometovanju.

Delegacija je potom obišla dio ceste LC 34136 Josipdol – Salopeki Modruški – Modruš koju je uredila Županijska uprava za ceste. Na 900 metara presvučen je novi asfaltni sloj. Ukupna vrijednost radova je 204 tisuće kuna.

Ova cesta ima veliku vrijednost ne samo za mještane, nego i u smislu turističkog potencijala jer se nalazi podno starog dvorca Modruša koji je sada u vlasništvu općine.

Logično je da ozbiljna sredstva za to nema Karlovačka županija pa ni Republika Hrvatska. Međutim, ovo ovdje je ipak dio europske kulture i europskog naslijeđa, uz onu pravu hrvatsku glagoljašku crtu i tu i računamo na ta europska sredstva, naglasio je župan Jelić.