KABA

Javna tribina o sprečavanju nastanka otpada

Na prvoj javnoj tribini u sklopu projekta „Pametno odloži #BoljiKarlovac složi“ održanoj u velikoj vijećnici Grada Karlovca, građani su mogli čuti koje su novosti u sustavu gospodarenja otpadom i uključiti se u raspravu. Tema je bila sprečavanje nastanka otpada.

Projekt „Pametno odloži #BoljiKarlovac složi“ osmislile su gradske službe zajedno s Gradskom tvrtkom Čistoća, vrijedan je više od milijun kuna, a financira se iz europskih sredstava. Prema riječima gradonačelnika Karlovca Damira Mandića, cilj je informirati građane o svim promjenama koje nam slijede u novom sustavu gospodarenja otpadom.

Tribine su samo jedan od načina edukacije i informiranja javnosti o ovoj temi. U sklopu projekta predviđene su radijske i televizijske emisije i spotovi, radionice za djecu i odrasle.

Tribina je bila otvorena za građane kako bi mogli postavljati pitanja, komentirati i razmijeniti mišljenja na temu sprečavanja nastanka otpada. U planu je još ovakvih tematskih tribina, a sve u sklopu promjena u sustavu gospodarenja otpadom.