Press konferencija uoči 23. sjednice Gradskog vijeća

Uoči sjednice Gradskog vijeća Karlovca gradonačelnik Damir Mandić održao je već uvriježenu konferenciju za medije. U četvrtak će tako biti riječi o komunalnom radu i redu, gradskim parkiralištima te radovima u poslovnoj zoni Gornje Mekušje.

Jedna od glavnih i važnijih točaka na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća bit će izvješće o radu Savjeta mladih grada Karlovca za 2018. godinu. Samostalno i kroz suradnju s Gradom, iznedrili su mnoge primjere dobre prakse, istkanula je zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić. Uključuju se u sve aktivnosti vezane uz mlade te kroz različite programe komuniciraju sa školama, institucijama,GČ, MO, nezavisnom scenom, udrugama civilnog društva, a aktivno su uključeni i u samu izradu proračuna.

Nakon što je u kolovozu prošle godine donesen Zakon o komunalnom gospodarstvu, cijeli niz odluka trebalo je izmijeniti, pa tako i odluku o komunalnom redu, o čemu će također biti riječi na 23. sjednici Gradskog vijeća. Ta odluka više nije sveobuhvatna kao prije, zato što su u međuvremenu doneseni novi zakoni kao npr.Zakon o cestama, o održivom gospodarenju otpadom, o životinjama, o vodama.

Novost su i  propisi vezani za parkiranje automobila na zelenim površinama. Tako pranje osobnog auta uz Koranu, primjerice, više neće biti moguće. Pauk služba moći će djelovati i na tim površinama.

Gradonačelnik Damir Mandić osvrnuo se i na odluku o davanju javnih površina u zakup. Istaknuo je kako su jasno propisani kriteriji i uvjeti o tome tko sve može podnijeti zahtjev te dobiti rješenje o zauzimanju javnog prostora.

Moramo razvijati svijest o tome da smo svi, gdje god da jesmo na neki način odgovorni- od komunalnih redara do vlasnika privatnih površina, pa i samog grada voditi brigu o javnim površinama, naglasio je Mandić. Zato i postoji javni red koji se odnosi na sve i kojeg svi trebaju poštovati.