Članovi kluba Banija Pandas sjajni na kriterijskom turniru u Podsusedu

Članovi kluba Banija Pandas nastupili su prošlog vikenda na prvom juniorskom kriterijskom turniru za nacionalnu selekciju u Podsusedu. Od ukupno 300 natjecatelja iz 51. kluba, male Pande osvojile su dvije zlatne i jednu brončanu medalju pojedinačno, a proslavili su se i kadeti koji su u ekipnom plasmanu osvojili drugo mjesto, dok su u konkurenciji kadetkinja i kadeta zauzeli sjajnu treću poziciju.

Zlatnu medalju osvojili su Lucio Matuzić u kategoriji do 41.kilograma koji je ujedno proglašen i najboljim kadetom turnira te Petar Fičko do 45 kg. Treće mjesto osvojio je mlađi kadet Marko Fičko u kategoriji do 36 kilograma. Juniorke kluba nisu uspjele ostvariti zapaženije rezultate te su izgubile u prvom kolu. Bez medalje su ostale juniorke Lucija Hrebac u kategoriji do 55 kilograma i Gabrijela Fehervari do 46 kilograma.

Ovog puta, trener Neven Trbojević na natjecanje je vodio petero mladih nada, kojima su ovakvi kroterijski turniri iznimno važni, prije svega zbog skupljanja bodova za nadolazeće Europsko prvenstvo. Iako su djevojke ostale bez medalja, Trbo je uvjeren da će na nadolazećim natjecanjima i one se popeti na pobjednička postolja.