Advent u Karlovcu ispunio očekivanja

Rezultati istraživanja koje je provelo osam studenata karlovačkog Veleučilišta, na uzorku od 350 ispitanika, od 14.do 30. prosinca prošle godine, pokazuju da je karlovački Advent gotovo u potpunosti uspio, da je zadovoljio očekivanja i što je najvažnije, velika većina ljudi se planira vratiti. Dok je starije generacije lakše zadovoljiti, mladi su puno zahtjevniji, pa uz postojeće dobre stvari, imaju i savjete kako unaprijediti te poboljšati sadržaj. Predložili su da se proširi na prostor Radićeve ulice i prema Sokolskom domu, odnosno klizalištu, bili bi isto tako zadovoljni da je ugostiteljski sadržaj raznolikiji, da ima više grijaćih mjesta i kućica i da da je više animatora za djecu, odnosno da se dječja populacija u određeno vrijeme više zabavi i razigra……

Do suradnje Turističke zajednice grada Karlovca i Veleučilišta došlo je sasvim slučajno. Naime zbog nedostatka novca, bilo je gotovo nemoguće naručiti i platiti istraživanje koje je neophodno kako bi se pratilo zadovoljstvo građana, pa je pronađeno rješenje od kojeg su najveće koristi imali upravo studenti i njihovi mentori, a potom i Turistička zajednica.

Studenti su rezultate svog istraživanja predstavili u prostoru Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, a za sav svoj trud su dobili zaslužena priznanja. Najzadovoljniji su činjenicom da su barem nakratko odbacili suhoparno praćenje nastave te da su radili na terenu, zajedničkim snagama.

Sad ostaje čekati sljedeću zimu i novi, treći Advent kako bismo vidjeli što će organizatori unaprijediti i poboljšati, kako ovaj velik trud karlovačkih studenata i njihovih mentora ne bi bio uzaludan.