Obilježen Dan Osnovne škole Grabrik

Osnovna škola Grabrik obilježila je svoj dan. Tom prigodom učenici viših razreda pripremili su scenski nastup na temu Kako je Karlovac postao zvijezda, a oni mlađi su predstavili Poznate osobe grada. Time su se učenici i učitelji ove škole pridružili obilježavanju ovogodišnjeg velikog jubileja, 440. rođendana Karlovca na temu Moja škola u mome gradu.

Posebno veselo i dinamično bilo je danas u prostorima jedne od najvećih i najljepše uređenih Osnovnihškola u našem gradu- u Osnovnoj školi Grabrik. Gotovo svi učenici,od prvih do osmih razreda imali su skraćenu nastavu kako bi mogli sudjelovati u organiziranoj priredbi i međusobnom cjelodnevnom druženju.

Škola Grabrik s radom je započela još davne 1986.godine, kao područna škola Dragojle Jarnević. Osamostalila se i dobila ime koje danas ponosno nosi četiri godine kasnije, a uređenje unutarnje i vanjsko išlo je postepeno, dio po dio. 2001. godine izgrađena je i velika Sportska dvorana u sklopu škole koja je svim djelatnicima i učenicima uvelike olakšala rad i nastavni proces, a prije dvije godine u potpunosti je uređen i prostor ispred samog ulaza u školu.

Današnja ravnateljica Željka Škot nekada je radila kao profesorica tjelesne i zdravstvene kulture, pa je kroz dugi niz godina dobro upoznala sve učitelje, nastavnike, učenike i cjelokupan sustav rada škole, no istaknula je da je uloga ravnateljice nešto sasvim drugačije i puno zahtjevnije jer sa sobom nosi veliku količinu odgovornosti, marljivog rada i kontinuiranog usavršavanja na mnogim poljima.

Uvjeti za rad zasada su zadovoljavajući. Mi se trudimo, ističe ravnateljica Škot, održavati objekt koliko god je to u našoj moći, radimo na nabavci didaktičkog materijala, kao i na boljoj internetskoj povezanosti bez čega se danas više ne može funkcionirati.