Dani draganića

Tradicionalni Festival pjevača u Gorici Svetojanskoj okupio mlade i talentirane glazbenike

U Gorici Svetojanskoj organiziran je 32. Festival pjevača amatera zabavne glazbe Sveta Jana 2019. Festival već niz godina, pa tako i ove organizirao je KUD Sveta Jana. Na festivalu koji je bio natjecateljskog karaktera, nastupili su mladi pjevači iz cijele zemlje, a pjevale su se domaće zabavne i tamburaške pjesme.

Malo mjesto pokraj Jastrebarskog nije poznato samo po izvoru jedne od najpoznatijih hrvatskih voda, već i po KUD-u koji desetljećima organizira razne festivale, druženja i koncerte – Sv. Jana. Više od 30 godina uzastopce održavaju Festival pjevača, koji je postao prepoznat u glazbenim krugovima. Na festivalu je nastupilo 15-ak pjevača iz Zagorja,Ogulina, Varaždina i naravno Svete Jane. Neki od njih na festivalu sudjeluju duži niz godina, dok drugi po prvi put pjevaju u Gorici Svetojanskoj.

Zastupljena je bila i Karlovačka županija koju je dostojno predstavila Ogulinka Karla Ana Sabljak s Gibonnijevom pjesmom Ako me nosiš na duši, koja je na kraju odnijela pobjedu žirija. Osim žirija i publika je imala priliku glasati. Ovoga puta nagradu publike odnjeli su Tamburaški sastav Mlade nade s pjesmo Mi plešemo.