Dani draganića

Obnovljena jedna od najstarijih škola u Karlovačkoj županiji

Jedna od najstarijih osnovnih škola na karlovačkom području, ona u Lipju, konačno je obnovljena i koristit će ju folkloraši KUD-a Sveti Rok Brežani. Osim donacijama mještana, obnovljena je i novcem u sklopu projekta KAkvart.

Mještani sedam sela prije šest godina krenuli su u akciju prikupljanja donacija kako bi uredili voljenu područnu školu u Lipju. Škola je samo jedan u nizu objekata koji su stradali za vrijeme Domovinskog rata. U takvom stanju ona nije bila spremna za uporabu te joj je obnova bila prijeko potrebna.

-KAkvart je došao kao naručen za ovakve projekte koji na neki način podižu vrijednost mjesnog odbora, istaknu je Predsjednik Mjesnog odbora Skakavac Igor Horvat.

Osim donacija mještana i bivših učenika škole od kojih se skupilo oko 150 tisuća kuna, obnovu je financirao i Grad putem projekta KAkvart. Dobili su 50 tisuća kuna od grada, te je ukupno uloženo 200 tisuća u obnovu škole. Osim donacija, mještani su pomogli i volontiranjem. Da bi škola u potpunosti bila obnovljena potrebno je još oko 130 tisuća kuna. 

Ovom prilikom održana je i godišnja skupština KUD-a Sveti Rok,Brežani na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Damir Mandić.

-KAkvart je upravo i osmišljen zbog ovakvih aktivnosti – kulturno umjetničkih društava, mjesnih odbora i ovaj primjer u Lipju je najbolji pokazatelj zašto je KAkvart kvalitetan program, Istaknu je Gradonačelnik.

Projekt KAkvarta nastavlja se i dalje pa mjesni odbori i gradske četvrti očekuju još više mogućnosti za poboljšanje njihovih životnih sredina.